"Не можна порівнювати з Бахмутом": ЗС РФ продовжують посилено наступати на Авдіївку, - експерт

ЗСУ знали про плани російських військ наступати на Авдіївку з півночі та півдня, а тому добре підготувалися до оборони. Про це заявив військовий аналітик, ветеран, майор запасу Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

За його словами, не варто порівнювати битву за Бахмут і наступ ЗС РФ на Авдіївку. Авдіївський напрямок — це ділянка, яку Сили оборони України захищають уже 9 років. Багато військових знають там "кожен кущик". До того ж поруч розташований коксохімічний завод із потужними стінами та величезними системами підземних комунікацій.

"Чи можуть вони перетворити це на Бахмут? Теоретично можливо. Але якщо в Бахмуті втрати окупантів разом із пораненими були 100 тисяч, то на Авдіївку піде пів мільйона", — сказав Гетьман.

Він зазначив, що Бахмут почали готувати до бойових дій тільки у 2022 році вже під час війни. Тоді як Авдіївку — з 2014 року.

"Бахмут готувався до бойових дій після 2022 року. Я там тричі був. Звичайне місто, де люди жили звичайним життям. Раніше там не було барикад і укріплень. А в Авдіївці ми ретельно готувалися. Там усе зміцнювалося останні 9 років", — заявив Гетьман.

Експерт вважає, що ЗС РФ проводять посилений наступ на Авдіївку з політичних мотивів. Можливо, це був прямий наказ президента РФ Володимира Путіна. Однак окупанти так втрачають велику кількість техніки й особового складу, втрачаючи наступальний потенціал.

Джерело: 24 канал

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...