"Не можна розраховувати на мир, якщо не оголосити амністію": Фокін прокоментував свою скандальну заяву

Вітольд Фокін сказав, що не збирається відмовлятися від своїх слів.

Колишній прем'єр-міністр України, а тепер заступник голови переговорної «мінської» групи Вітольд Фокін спробував пояснити свою заяву про необхідність загальної амністії на Донбасі, передають Патріоти України.

Слова Фокіна спровокували скандал і виклик в Раду для пояснень, але парламентер продовжує наполягати на своїй точці зору. «Не можна розраховувати на мир в довгостроковій перспективі, якщо не оголосити загальну амністію, - повторив Фокін в інтерв'ю "Українському радіо". - Я не говорив, що треба помилувати злочинців, які гвалтували, вбивали, знущалися, помилувати садистів... У тексті мого виступу було написано: «Багато злочинів, які повинні бути розслідувані, а винних нехай буде покарано, але сьогодні, щоб припинити війну, моя позиція - не держави, не ТКГ, а моя особиста позиція - потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів Донбасу, а найкраще Донбасу».

Фокін уточнив, що не відмовляється зустрітися з депутатами, щоб ще раз донести своє бачення. Парламентаріям запропоновано кілька дат, щоб зустріч пройшла в зручний для всіх день. Поки ж парламентер заручився експертним висновком, що будь-які висловлювання з приводу амністії не порушують громадський порядок і виключають будь-яку юридичну відповідальність.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...