Не можна втрачати часу: США радять Україні звільнити південь до зими, - Financial Times

Сполучені Штати радять Україні деокупувати південні регіони включно з Херсоном до настання холодів, коли будь-яке просування уповільнюється. Про це йдеться у матеріалі Financial Times, передають Патріоти України.

"Наразі довгострокова катастрофа для України полягає в тому, що Росія перекриває Україні доступ до води від Маріуполя до Одеси. Джерелом життєвої сили України є її доступ до Одеси, тому для них важливо бути у наступальній позиції, а не тільки в оборонній на півдні", - пояснив демократ зі сенатського комітету з міжнародних справ Кріс Мерфі.

Західні союзники розглядають звільнення Херсона як вирішальне випробування. "Якщо ви можете контролювати Херсон, ви, безумовно, зможете створити перешкоду доступу до Одеси, чого, наскільки я розумію, росіяни хотіли досягти", - розповів високопоставлений військовий представник США.

Українці ж погодилися, що найближчі тижні будуть мати вирішальне значення для їхньої кампанії зі звільнення земель на півдні, йдеться у статті.

За підрахунками американських військових, можливості щодо деокупації Херсона якщо і з'являться, що вже з середини листопада.

Наразі ЗСУ просунулися на північний схід від міста і зайняли плацдарм на Дніпрі, повідомив інший представник Міноборони США. Також українці просуваються у бік Херсона з півночі, але повільніше.

"Їм потрібно щось зробити з Херсоном найближчим часом. Це піднімає моральний дух українців і військових, а також свідчить про те, що як навчання, так і надання обладнання використовуються найкращим чином", - прокоментував, своєю чергою, західний дипломат.

США радять відбити у росіян південь до настання холодів, оскільки взимку земля у цьому регіоні буде дуже вологою. В таких умовах обом арміям буде важко маневрувати, що вимагатиме від них триматися основних доріг, а отже - незахищеної зони. РВодночас болото надає перевагу стороні, що обороняється, бо їй не доведеться переміщуватися по суші так, як це роблять сили, що наступають.

У відповідь Москва зміцнила оборону на півдні, через що наступ ЗСУ буде важчим. "Ось тут і знадобиться математика. Вимагатиметься переважаюча сила, щоб туди проникнути", - пояснив представник НАТО. Однак у Пентагоні наголосили, що російські війська відчувають труднощі з інфраструктурою і матеріально-технічним забезпеченням, і Київ це може використати у своїх інтересах.

"Українцям треба подумати, використовуючи свою розумну, гнучку спеціальну підготовку, яку вони отримали від нас і наших союзників, щоби зрозуміти, як маніпулювати росіянами, щоб вони поступилися деякою перевагою на землі", - відповіла екс-високопосадовець Пентагону за президентства Обмани Евелін Фаркас.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...