Не можна виключати розширення агресії Росії у південному напрямку, - військовий експерт

Ще раніше стало відомо, що Росія у війні проти України зосередила зусилля на Сході та Півдні нашої держави. Зараз є загроза, що саме у південному напрямку можливе розширення агресії країни-терористки. Про це заявив Федір Веніславський – нардеп та член комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони, передають Патріоти України.

За його словами, не варто унеможливлювати такий хід війни. В українській розвідці розповіли, що чіткого та яскравого перелому у російсько-українській війні можна очікувати у липні чи серпні 2022 року, коли надійде достатня кількість важкого озброєння із Заходу для ефективної відсічі ворогу.

На початку літа, протягом найближчих тижнів і місяців, запеклі бої відбуватимуться на Східному і Слобожанському напрямках щонайменше до середини літа, констатував член комітету з нацбезпеки на оборони. Частково й на Південнобузькому напрямку. "Запорізька й Херсонська області також будуть зонами таких напружених бойових дій і не можна виключати розширення агресії й атак у Південному напрямку", – повідомив Веніславський.

Він пояснив, що мовиться про напрямок Миколаєва. Щодо Одеси не все так однозначно. "Багато, хто говорить про Одесу. Думаю, на місто у них точно найближчим часом навряд вистачить будь-яких сил і засобів, щоби це досягати", – упевнений нардеп.

Що очікувати від російських загарбників

Веніславський також зазначив, що наразі ворог намагається по всіх заданих лініях везти ураження за допомогою артилерії, реактивних систем залпового вогню по наших оборонних позицій, одночасно будуючи ешелоновані лінії оборони.

"Він (ворог – ред.) розуміє, що наші ЗСУ підуть у контрнаступ і відбиватимуть нашу територію. Він робить усе те, щоби це було максимально складно зробити", – відзначив член комітету з нацбезпеки й оборони.

Джерело: 24 канал

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...