Не можуть знайти спільну мову: Глави МЗС ЄС не змогли узгодити шостий пакет санкцій проти РФ

Брюссельський кореспондент Рікард Йозвяк написав у твітер про те, що у Євросоюзі поки що не змогли знайти спільну мову щодо шостого пакета санкцій проти Росії, передають Патріоти України.

В Україні неодноразово заявляли, що наразі ключовим питання у контексті санкцій проти Росії є ембарго на нафту.

У ЄС не змогли досягти згоди щодо ембарго на нафту

У понеділок, 16 травня, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель попереджав перед зустріччю Ради Євросоюзу із зовнішніх справ, що навряд чи главам дипломатичних відомств вдасться узгодити питання щодо запровадження ембарго на нафту з Росії. Боррель наголосив, що позиції країн, які не підтримують цей крок, відстоюють досить жорсткі позиції.

Цікаво, що буквально кілька годин тому міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок робочого візиту до Брюсселя. Він наголосив, що одна з його ключових цілей – просування шостого пакета санкцій проти держави-агресорки. Дипломат наголосив на важливості включення до нього ембарго на російську нафту.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...