"Не ми нападали, не ми анексували території. Ми ж не говоримо про особливий статус Ростовської області": Ветеран АТО жорстко відповів на заяви про "формулу Штайнмаєра"

План мирного врегулювання на Донбасі, відомий як "формула Штайнмаєра", насправді є "формулою Путіна". Про це заявив в ефірі ObozTV ветеран АТО на Донбасі Юрій Кочевенко. На його думку, навіть саме формулювання- " - обрано, "щоб зайвий раз заплутати людей", передають Патріоти України.

"Ви кажіть прямо – ми погоджуємося, що вибори на Донбасі пройдуть без виведення окупаційних військ і без повернення контролю над кордоном України. Це будуть псевдовибори, буде ілюзія, але після доведеться визнати їх", – зазначив Кочевенко.

"Вчепилися в це формулювання. У нас поки що це виглядає як формула Путіна, а не Штайнмаєра. Все-таки хотілося б, щоб відновлення нашої територіальної цілісності і захист державності відбувалося нехай за формулою Зеленського", – додав він.

За словами ветерана АТО, в цій формулі повинен забезпечуватися захист українських національних інтересів. "Не ми нападали, не ми анексували території. Ми ж не говоримо про особливий статус Ростовської області. На нас напали, окупували частину нашої території, загрожують повномасштабним військовим вторгненням досі. І вимагають від нас іти на якісь поступки", – обурився Кочевенко.

Також ветеран АТО нагадав, що на Донбасі, незважаючи на переговори, терористи "Л/ДНР" продовжують обстріли українських позицій "Якщо ми будемо на 82 мм відповідати 120 мм, а на 120 мм – 152 мм, тоді обстріли припиняться. А поки ми взагалі не відповідаємо чи відповідаємо так, що ворог цієї відповіді не відчуває або відчуває слабо, вони будуть так нахабно далі поводитися. Формула президента Зеленського повинна полягати в тому, що ми не віддамо ні клаптика своєї землі. І якщо треба буде стояти – будемо стояти", – додав він.

Джерело: Обозреватель

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...