Не Миколаїв: Кім розповів, яке місто України армія РФ може атакувати наступним

Глава Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що російські окупанти можуть обійти Миколаїв та піти на захоплення Одеси, передають Патріоти України.

За його словами, зараз немає скупчення військ і не йде підготовка до нападу ворога на Миколаївському напрямку, тому що усі сили армії РФ сконцентровані на сході України. При цьому дії загарбників нелогічні.

"Їм потрібно, щоби ми жили гірше, ніж вони. Для того, щоб електорат Путіна не говорив: "Дивіться, в українців вийшло жити добре, процвітати після революції. Давайте і у нас!". Тобто їхня мета - знищення економіки України і підняття свого рейтингу", - сказав Кім в інтерв'ю виданню Українська правда.

Він вважає, що в цьому контексті окупантам не потрібен Миколаїв, тому що там не так багато того, що можна вивозити і красти. "Унітази не найновіші. Тому не вважаю, що у них Миколаїв як стратегічна точка. Вони можуть його обійти та піти в бік Одеси", – припустив глава ОВА.

Кім також розповів, що росіяни вже знищили або пошкодили близько 6200 об'єктів в Миколаєві, з них близько 4000 - це будівлі, будинки, приватні й багатоповерхові. Також серед пошкоджених будівель понад 200 лікарень. "Дуже багато інфраструктури зараз. Втричі більше, ніж було 2 місяці тому", – додав глава ОВА.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...