Не на місяць: США прогнозують тривалу війну в Україні та готові надати військову і прокурорську підтримку, щоб покарати злочинців

Військова допомога на 800 мільйонів доларів минулими вихідними успішно доправлена до України - так відзвітували в оборонному відомстві Сполучених штатів. Вантажі із «Джавелінами», безпілотниками-камікадзе "Світчблейд" та іншим корисним військовим начинням - надходитимуть і надалі, передають Патріоти України.

Окрім того, у США вражені масштабами звірств російської армії і долучаються до міжнародної групи прокурорів і слідчих, щоб належним чином задокументувати воєнні злочини рашизму.

Американські покурори та експерти долучаються до команди, зібраної генпрокуратурою України, щоб зафіксувати військові злочини Росії і притягнути винних до кримінальної відповідальності. У Державному департаменті нагадали, вони ще до агресії, базуючись на даних розвідки, попереджали про звірства, що їх російська армія чинитиме щодо цивільних. І наголошують - до відповідальності слід притягти і тих, хто виконував накази, і тих, хто їх віддавав.

«Ця міждисциплінарна команда включає американських експертів і безпосередньо підтримує зусилля генеральної прокуратури України з питань військових злочинів, діяльність, яка передбачає збір, збереження та аналіз доказів звірств з метою притягнення до кримінальної відповідальності», - зазначив речник державного департаменту Нед Прайс.

Росія двічі за останні дні спробувала скликати засідання Радбезу ООН, щоб звинуватити Україну в інсценуванні масових вбивств на Київщині. Втім, обидві ці нахабні спроби заблокувала Велика Британія, що розпочала головування в Радбезі. Натомість на сьогодні вони скликали засідання із власним порядком денним. На засіданні виступить і президент України Вололимир Зеленський. У тому, хто винен у звірствах, ні в кого сумнівів немає. Президент Джо Байден, який і раніше вже називав Путіна військовим злочинцем, лише укріпився у цій думці. Як наслідок - Україна отримає ще більше, зокрема й воєнної підтримки, а Росія - санкцій. Черговий узгоджений із європейськими партнерами пакет обіцяють вже цього тижня. «Ми бачили, що сталося в Бучі. Він військовий злочинець. Але ми повинні зібрати інформацію. Ми повинні продовжувати надавати Україні зброю, необхідну для продовження боротьби. І ми повинні зібрати всі деталі, щоб це могло стати справжнім судом про військові злочини. Цей хлопець брутальний. А те, що відбувається в Бучі, обурює. І всі це бачили», - зазначив американський президент.

Щодо подальшої стратегії рашистів у Вашингтоні прогнози такі. Росія продовжить наносити авіаудари, щоб нищити інфраструктуру і чинити терор. Але це не гарантує її переваги. Чиновник оборонного відомства Сполучених Штатів на умовах анонімності поділився даними розвідки - навіть у Маріуполі, що героїчно обороняється, росіяни не досягли прогресу і стали в оборону поблизу Херсона. Ближчими днями вони спробують посилитися на Донбасі.

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...