"Не намагайтеся жити, як до санкцій": Суд Лондона порекомендував олігарху Фрідману пересісти на громадський транспорт

Британська влада запропонувала мільярдеру Фрідману, який планує повернутися до Лондона, пересісти на громадський транспорт. Про це стало відомо у вівторок під час судового засідання у Високому суді Лондона, передають Патріоти України з посиланням на Reuters.

Влада Великої Британії заборонила мільярдеру Михайлу Фрідману витрачати тисячі фунтів на місяць на утримання його лондонського особняка, в якому знаходиться колекція творів мистецтва. Крім того, Фрідману відмовили у витратах на водія, запропонувавши користуватися громадським транспортом.

Як зазначає Reuters, під час засідання адвокати мільярдера заявили, що Фрідману потрібен дозвіл на утримання будинку, щоб його особняк Атлон-хаус, який він купив за 65 млн фунтів ($79 млн), не занепав.

Адвокати Фрідмана намагаються оскаржити рішення Управління щодо здійснення фінансових санкцій (OFSI). Воно визнало, що Фрідман не може платити 30 тисяч фунтів на місяць (36 473 доларів) компанії, яка утримує особняк, оскільки її єдиний директор, помічниця Фрідмана Нігіна Заїрова, також перебуває під санкціями.

Фрідман також вимагає дозволу на оплату роботи співробітників, не пов'язаних з безпекою, у тому числі водія. Раніше йому було відмовлено в цьому на підставі того, що він може користуватися громадським транспортом.

Також мільярдеру було відмовлено в праві витрачати 1850 фунтів на місяць на системи зв'язку (телефонний зв'язок, інформаційні технології, освітлення, опалення та безпека в Атлон Хаус), оскільки Фрідман не надав доказів того, що ці витрати пов'язані із забезпеченням безпеки особняка.

В OFSI вважають, що всі ці витрати "не є необхідними, а призначені для того, щоб дозволити Фрідману продовжувати вести свій досанкційний спосіб життя".

При цьому адвокат OFSI Малкольм Бердлінг заявив, що управління дозволило Фрідману витрачати 26 000 фунтів на місяць на співробітників служби безпеки та обслуговування системи відеоспостереження.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...