Не обійшлося без втручання росіян: Військово-морські сили Швеції та Фінляндії - у стані підвищеної готовності

Військово-морські сили Швеції та Фінляндії приведено в стан підвищеної готовності через можливу російськіу атаку на енергетичні мережі цих країн. Про це йдеться в інтерв'ю командувачки ВМС Швеції пані адмірала Єви Скоог Хаслум фінському виданню Iltalehte, передають Патріоти України.

Напередодні російські надводні кораблі з'явилися поблизу вітряних електростанцій і підводних силових кабелів. "Ми переконані, що Росія зробила це, якимось чином нанесла цілі на карту", – сказала Скоог Хаслум.

Вона також припустила, що існує ризик саботування росіянами і знищення, наприклад, підводних електричних кабелів. "Безумовно. Це один зі способів проведення операції проти нас", – відповіла Скоог Хаслум на запитання про ризики.

За її словами, оскільки російська атака на енергетичні мережі можлива, шведський флот перебуває у стані підвищеної готовності до запобігання диверсіям. "Тому ми постійно прагнемо як відбити наміри, перебуваючи в безпосередній близькості від цілей, так і продемонструвати нашу волю до самооборони", – додала командувачка ВМС.

Зона смерті: Як виглядає Часів Яр після російських ударів - відео з висоти

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:49

Місто Часів Яр, що протягом кількох місяців перебуває під постійними обстрілами з боку російських загарбників, нині нагадує руїни окупованих Бахмута та Авдіївки, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. . На кадрах, що демонструють...

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...