Не останню роль зіграв Кірієнко: Політолог пояснив, чому Путін почав знищувати ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина

У Кремлі вчергове розгорівся конфлікт. Цього разу під приціл потрапив ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин. Генеральний штаб РФ почав фізично знищувати його та групу. Це відбувається за наказом Путіна. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua висловив російський політолог та колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов, передають Патріоти України.

За його словами, Пригожин починає змінювати свою риторику, зокрема, розповідати реальну ситуацію на війні в Україні через конфлікт з Путіним, який намагається його "прибрати".

"Пригожин дискредитував себе остаточно, тому Путін вирішив, що настав час потрохи позбавлятися від нього. Утім, слід розуміти, що російський президент приймає рішення не зовсім врівноважено. Тому говорити те, що "зірка" Пригожина згасла поки зарано", - вважає політолог.

Відомо, що Путін зайняв двоїсту позицію — поступився військовим, але не здав повністю Пригожина. "В цілому зараз тренд на Пригожина негативний: він пересварився з усіма та починає зникати з медійного простору. Швидше за все, в такому рішенні Путіна переконав Кірієнко. На що останній почав "відміняти" очільника "Вагнер", - додав Галлямов.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...