"Не означає членство в НАТО". Байден розповів, яким бачить міцний мир в Україні

Росію необхідно позбавити можливості повторно окупувати територію України у майбутньому. І це не обов'язково передбачає українське членство в НАТО. Про це в інтерв'ю TIME заявив президент США Джо Байден.

"Мир виглядає так, щоб Росія ніколи, ніколи, ніколи, ніколи не окупувала Україну. Ось як виглядає мир. І це не означає НАТО, вони (Україна - ред.) входять до НАТО. Це означає, що у нас з ними такі самі відносини, як і з іншими країнами, яким ми поставляємо зброю, щоб вони могли захистити себе у майбутньому", - пояснив Байден.

Як нагадав президент, саме він раніше був тим, хто виступав проти "НАТОїзації" України.

Глава американської держави зазначив, що провів місяць в Україні, коли був сенатором та віце-президентом. Тоді в країні "була значна корупція, яка все обтяжувала".

Але він додав, що якщо Захід дозволить Україні впасти, то далі впаде Польща і в регіоні продовжиться нестабільна ситуація.

Вступ України до НАТО

Нагадаємо, Україна має намір вступити до НАТО для того, щоб отримати дієвий захист від повторної російської агресії.

В Альянсі пообіцяли Україні членство ще у 2008 році. Минулого року лідери країн-членів повторили свою обіцянку.

Російські окупанти тікають у паниці, боячись згоріти живцем: Ефект від дронів-драконів просто вражаючий - CNN

неділя, 8 вересень 2024, 6:00

Британський офіцер розповів про випадки, коли російські війська, атаковані кількома такими безпілотниками, залишали свої позиції. Українські військові використовують проти окупантів вогнеметні "безпілотники-дракони" із розплавленим металом. Це – осучас...

Контрнаступ під Покровськом: ЗСУ встановили прапор України в центрі Нью-Йорка

неділя, 8 вересень 2024, 1:33

Українські військові розгорнули синьо-жовтий прапор на елеваторі в центрі селища Нью-Йорк Донецької області. Відповідні кадри опублікував портал DeepState в суботу, 7 вересня. . Зазначається, що прапор встановили бійці 2-го механізованого батальйону 5...