Не переплутайте з лідером ОПЗЖ: Кабмін змінив виконувача обов'язків глави Міністерства енергетики

Новим главою відомства призначений заступник міністра енергетики.

Кабмін звільнив виконувача обов'язків міністра енергетики Ольгу Буславець і призначив на цю посаду заступника міністра енергетики Юрія Бойка. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передають Патріоти України.

"Вітаю з призначенням нового в.о. міністра енергетики Юрія Миколайовича Бойка. Не плутати з лідером ОПЗЖ Юрієм Анатолійовичем Бойком", - написав він.

Агентству УНІАН Герус підтвердив, що відповідне рішення про звільнення чинного в.о. голови Міненерго Ольги Буславець прийняв уряд.

На сайті Кабміну повідомляється, що 20 листопада на позачерговому засіданні уряду ухвалено рішення про визнання таким, що втратив чинність, розпорядження Кабінету міністрів України №604 про тимчасове покладення виконання обов'язків міністра енергетики на Буславець О.А.

«Тимчасове виконання обов'язків міністра енергетики покладено на Бойка Юрія Миколайовича, який до цього працював заступником міністра. Під час засідання уряду прем'єр-міністр подякував Ользі Буславець за зміни, які вдалося реалізувати в ці непрості для країни місяці», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби Кабміну, прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Ольга Буславець залишається працювати в урядовій команді.

Що передувало

  • 27 травня Кабінет Міністрів України схвалив постанову, згідно з якою функції міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища поділяються на два відомства.
  • Міністерство екології виділено в окреме відомство, а Міністерство енергетики продовжить функціонувати на колишній основі.
  • 16 квітня Кабінет Міністрів України призначив Ольгу Буславець на посаду першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища для виконання обов'язку глави Міністерства.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...