"Не підганялась ні під які дати": У Росії зробили нову заяву про терміни війни проти України

Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко сказала, що термінів завершення війни в Україні немає. Вона видала, що "спеціальну військову операцію" нібито не було сплановано за датами, передають Патріоти України.

Відповідну заяву Матвієнко зробила на пресконференції 21 грудня. Її процитували пропагандистські ресурси."Говорити про терміни закінчення "спецоперації" в Україні некоректно, вона не підганялася ні під які дати", – запевнила путінська чиновниця.

Крім того, Матвієнко сказала, що в РФ немає на порядку денному другої хвилі мобілізації. "Ви добре чули висловлювання президента, що жодної державної потреби у новій хвилі мобілізації немає. Як член Ради безпеки я вам говорю абсолютно щиро — ця тема жодного разу не піднімалася, її взагалі немає сьогодні на порядку денному", – стверджувала вона.

Повідомлення про мобілізацію, за її словами, "фабрикуються в Україні". "Перше їхнє завдання — внести розбрат у російське суспільство, а друге — хоч якось пояснити восьму або дев'яту хвилю мобілізації в Україні, яка готується вже, хоч якось спробувати якийсь ґрунт під це підвести", – видала путіністка.

Зазначимо, в Україні оголошено загальну мобілізацію у зв'язку з нападом Росії та воєнним станом у країні. У Росії ж у рамках першої хвилі було призвано близько 300 тисяч осіб, подальша мобілізація відбувається приховано.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...