"Не по-братски": Росіяни вимагають пояснень від білоруського вишу, команда "КВН" із якого відмовилася їхати в Крим

Політолог Мезюхо заявив, нібито подібна поведінка вступає у протиріччя із Домовленістю про створення Союзної держави.

У Криму вимагали пояснень від білоруського університету, студенти якого відмовилися їхати в окупований півострів на виступ КВН, повідомляють Патріоти України.

Заяву зробив місцевий політолог Іван Мезюхо, який виступає від імені місцевої громадської організації: російська спільнота в Криму обурена вчинком команди КВН "Діти Тьюринга" з Мінська, які прийняли рішення не брати участь в чвертьфіналі турніру. Своє рішення білоруси пояснили тим, що після відвідування окупованої території можуть потрапити під санкції України, а це для них неприйнятно.

Мезюхо склав звернення на ім'я ректора вишу, яке потрапило в руки журналістів видання "Крим.Реалії". Російський політолог заявляє, що відмова команди відвідувати окупований Крим відображає позицію не тільки студентів, але й самого БГУ. За його словами, відмовляючись відвідувати півострів, виш говорить про небажання визнавати Крим частиною Росії. Це, в свою чергу, суперечить договору про створення Союзної держави Москви і Мінська. Мезюхо вимагає від університету офіційного коментаря з приводу ситуації, що склалася.

"Учитывая информационный резонанс вокруг этой истории, хотелось бы, чтобы вуз высказался на эту тему, ведь в данном случае речь идет о серьезном политическом вопросе взаимного признания границ участниками Союзного государства. Непризнание Крымского полуострова частью России напрямую противоречит Договору о создании Союзного государства", – заявляє російський політолог.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...