Не по дорозі із Зе: Топ-чиновниця МЗС України зробила заяву про відставку

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що, ймовірно, покине свою посаду вже на наступному тижні, передають Патріоти України.

За словами Зеркаль, вона планує зробити перерву в роботі. "На цьому тижні я виконаю своє останнє завдання - проведу процесуальне слухання в Гаазі за новим арбітражем, що стосується наших військових кораблів, які були затримані рік тому і утримувалися Росією, і наших моряків. І все, як я і обіцяла (відставка з посади, - ред.)", - підкреслила Зеркаль.

Вона зазначила, що не відчуває можливості повноцінно протидіяти Росії в системі зовнішньої політики, яку проводить президент Володимир Зеленський. "Я не можу чинити спротив, будучи дипломатом всередині Міністерства закордонних справ, яке виконує рішення президента", - підкреслила заступник міністра.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...