"Не помиляються лише ті, хто нічого не робить": Прем'єр-міністр Польщі подав у відставку

У понеділок 13 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький подав заяву про відставку з посади в Раді міністрів. Про це повідомляє RMF24, передають Патріоти України.

Моравецький подав у відставку під час інавгураційного засідання Сейму 10-го терміну. Згідно з конституцією, глава уряду подає відповідну заяву на першому засіданні Сейму нового терміну.

"Хвилину тому ми всі урочисто присягнули нації захищати її суверенітет, і нехай ці слова керують нами, особливо в найближчому майбутньому, тому що ми, безумовно, добре усвідомлюємо, які великі виклики воно принесе", – сказав Моравецький, звертаючись до парламентаріїв. Він також запросив їх до широкої коаліції всіх, "кому не байдуже благо країни".

"Шановні парламентарі, шановні співвітчизники, у нас попереду період формування уряду, і я хотів би запросити всіх до коаліції, про яку говорив президент – коаліції польських справ", - зазначив він.

Моравецький підкреслив, що ця коаліція опікується соціальними питаннями, питаннями безпеки, національної безпеки та суверенітету.

Президент Анджей Дуда нещодавно заявив, що після аналізу та консультацій він вирішив довірити місію формування нового уряду Матеушу Моравецькому.

Моравецький також вибачився за всі попередні помилки уряду та зазначив, що "не помиляється лише та влада, яка нічого не робить"

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...