"Не понимаем, почему это вызывает такую жесткую реакцию Украины": Відомий московський письменник та режисер "побачив уві сні, хто стане президентом", і просить Зеленського скасувати "репресії" проти росіян

Євген Гришковець звернувся до кандидата в президенти Володимира Зеленського з проханням скасувати заборону на в'їзд в Україну своїм співгромадянам, котрі підтримують окупацію Криму та Донбасу і не розуміють, чому це не подобається "братьям"

Євген Гришковець

Російський письменник, актор і режисер Євген Гришковець давно потрапив в списки «Миротворця» через свої скандальні висловлювання про анексію Криму Росією, зазначають Патріоти України. Наразі йому, як і багатьом іншим діячам культури, заборонений в’їзд на територію нашої країни.

Драматург опублікував в мережі своє звернення до кандидата в президенти України Володимира Зеленського.

Гришковець стверджує, що йому приснився сон, в якому Зеленський вже був обраний президентом України. У цьому сні російський режисер вирішив написати йому листа, приблизний текст якого Гришковець наводить у своєму пості.

«Від щирого серця прошу Вас в найближчому часі скасувати заборону на в’їзд в Україну російським діячам науки, мистецтва і культури, список яких представлено на українському сайті «Миротворець»… Це навіть не прояв цензури, а нічим не виправдане середньовіччя і мракобісся. Від існуючої заборони страждають перш за все громадяни України», – пише режисер.

Він заявив, що через цю заборону багато українців змушені виїжджати в країни ближнього зарубіжжя, щоб насолодитися творчістю російських діячів культури.

«Всі ці люди говорять про те, що відчувають себе осиротілими і відірваними від тих культурних подій, які відбуваються в Росії», – стверджує режисер.

Він заявив, що відмова від заборони на в’їзд російських діячів культури стане «важливим кроком до спроби пошуку діалогу і надії на нормалізацію відносин».

Гришковець також додав, що в Росії на українських музикантів, акторів і режисерів нібито не здійснюють жодного тиску.

«Більш того, українським виконавцям не доводиться приховувати, що вони з України. Я скажу більше: вони, навпаки, підкреслюють в Росії, що вони приїхали з України, тому що це є, скоріше, рекламою, ніж навпаки …», – заявив режисер.

Він зазначив, що не знає, як ставиться до такої ініціативи наяву, однак уві сні його наміри були досить серйозними і він планував обов’язково відправити цей лист Зеленському.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...