Не поразка, а "тактична хитрість": Росія продовжує абсурдно виправдовувати свої невдачі в Україні

Українські захисники та захисниці успішно проводять наступ та звільняють населені пункти від окупантів. Тим часом Росія продовжує абсурдно виправдовувати свої невдачі, передають Патріоти України.

На Харківщині герої ЗСУ звільнили понад 30 населених пунктів. У Пентагоні заявили, що контрнаступ на Херсонщині та Харківщині дає обнадійливі ознаки. Росія ж продовжує активно брехати.

Наступ ЗСУ на Харківщині, деокупацію десятків населених пунктів і розгром росармії пропагандисти пояснюють просто: так і було задумано. Мовляв, це така "тактична хитрість". Насправді росіяни вже не вперше брешуть про свої поразки в Україні, – мовиться у повідомленні.

Що країна-окупантка "видавала" раніше

  • У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пригадали брехню, яку вже чули від росії. Зокрема, крейсер "москва" начебто не був знищений, а "пошкоджений через детонацію боєкомплекту внаслідок пожежі, а потім затонув в умовах шторму".
  • Тим часом втечу загарбників з острова Зміїного росія назвала "жестом доброї волі". А коли Київську область звільнили від загарбників, країна-окупантка заявила про "планове перегрупування сил з метою завершення операції зі звільнення Донбасу".

Окупантам варто почати активно вчити слово "евакуація"

Михайло Подоляк заявив, що окупантам потрібно:

  • активно вчити слово "евакуація";
  • повторювати правила безпечної здачі в полон.

"І згадати, як нахабно поводилася росія, коли ми наполягали на евакуації наших громадян із міст Сходу, які зазнавали навмисного руйнування авіацією та важкою артилерією", – наголосив Подоляк.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...