Не поспішайте "витирати ноги" о "залізну фрау": Меркель піде з посади канцлера не скоро - міжнародник про вибори у Німеччині

У Німеччині після виборів до Бундестагу очікується складне і тривале формування нової коаліції, в результаті Ангела Меркель ще досить довго залишатиметься на посаді канцлера. Про це в ефірі програми "Сьогодні День" на телеканалі "Україна 24" розповів експерт-міжнародник Ярослав Лепеха, зазначають Патріоти України.

"Ці вибори непередбачувані для нас, світу і самої Німеччини. 80% німців не знають, хто буде канцлером, ми бачимо турбулентність серед симпатій виборців. Навесні і влітку лідерами передвиборчих перегонів були зелені, потім підтяглися консерватори, Олаф Шольц на початку вересня лідирував. І на сьогодні, за даними агентства Allensbach, ми бачимо, що розрив між соціал-демократами і консервативним блоком становить 2-3%, а це фактично статистична похибка", - зазначив міжнародник.

Експерт зазначив, що не потрібно поспішати відправляти консерваторів у відставку, "бо ми ще не знаємо, як проголосує відсоток людей, які ще не визначилися".

"Також у Німеччині є важливий фактор - мандат на переуступлення, він переходить партії, яка отримала більше одномандатних депутатів, ніж їй потрібно отримати за списком. Думаю, це буде найскладніше формування коаліції за останні 16 років, і таким чином Меркель ще досить довго виконуватиме обов'язки канцлера", - заявив він.

"З огляду на результати візиту пані Меркель до Москви, пані Меркель абсолютно не може бути нам корисною навіть на посаді канцлера. Я вже не кажу про те, що коли вона стане пенсіонером, пані Меркель тим більше не буде нам корисною", - сказав експерт.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...