"Не потрібно дивитися в біноклі": Зеленський вимагає від НАТО включити Україну до своїх лав

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україну слід прийняти до складу НАТО, оскільки країна знаходиться у небезпеці. В інтерв'ю порталу Axios він сказав, що це питання "має бути вирішено негайно", передають Патріоти України.

"Якщо нас дійсно чекають в НАТО і хочуть бачити нас у своїх лавах, то не потрібно дивитися в біноклі, в якесь віддалене майбутнє і обговорювати це майбутнє", — зазначив Зеленський.

За його словами, Україна вже могла б отримати План дій щодо членства в НАТО. І хоча цей план — «ще не членство», але це вже «бачення України як частини альянсу в доступному для огляду майбутньому», додав він. Зеленський сказав, що все ще вірить, що Україна вступить в НАТО, проте все більше українців «не вірять в це так сильно, як раніше». Раніше Зеленський назвав вступ до НАТО єдиним шляхом до закінчення війни на Донбасі.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...