"Не поважаю цей дебільний закон": Миколаївський депутат від ОПЗЖ відмовився говорити українською в мерії (відео)

Свою відмову виконувати закон Максим Невінчанний пояснив принциповістю.

Одіозний депутат Миколаївської міської ради від проросійської партії ОПЗЖ Максим Невінчанний в черговий раз відзначився відмовою дотримуватися мовного закону й говорити українською в мерії, повідомляють Патріоти України.

На засіданні комісії міськради з ЖКГ депутат заявив, що не поважає мовний закон, назвавши його дебільним. Голова комісії Дмитро Іванов закликав Невінчанного говорити українською, на що отримав відмову.

"Я в комісію з етики і законності подав депутатське звернення, щоб вони дали висновок, чи може голова комісії, основне завдання якого - проводити комісію, відволікатися від змісту і суті питань на форму, якою мовою підноситься питання. Коли мені дадуть висновок - ми можемо це питання обговорювати. Він виходить за рамки повноважень голови постійної комісії", - сказав Невінчанний.

"Шановний Максим Андрійович, я прекрасно володію російською мовою", - відповів йому Іванов. Після цього представник ОПЗЖ перейшов на українську, заявивши, що теж добре володіє державною мовою, але говорити буде принципово російською.

"Тобто, ви не поважали і не поважаєте комісію, наш закон", - прокоментував голова Комісії. "Комісію поважаю, а дебільний ось цей закон не поважаю. Точно так само не поважаю дебільні рішення уряду про підвищення тарифів, продаж землі", - сказав Невінчанний у відповідь.

Джерело: НикВести

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....