Не повідомляють про смерть і "кидають" із виплатами: У Росії родичі загарбників масово скаржаться на ПВК "Вагнера"

У Росії активно зростає кількість скарг на методи вербування та умови служби у приватній військовій компанії "Вагнера". Зокрема, представники ПВК у грубій формі спілкуються з рідними найманців, не надають їм інформації і самі забирають тіла з моргів, передають Патріоти України.

Сім'ї дізнаються про загибель постфактум. Про це йдеться у зверненні родичів "вагнерівців" до уповноваженого з прав людини у Республіці Бурятія, яке опинилося в розпорядженні одного з російських ЗМІ.

Крім того, рідні найманців скаржаться на засекреченість умов контракту, внаслідок чого дружини та матері не знають обов'язків ПВК. Водночас компенсації за поранення чи смерть від держави їм не передбачено, оскільки ПВК "Вагнера" поза законом. У міністерстві оборони РФ навіть не вносять "вагнерівців" до списків на обмін.

У Бурятії закликали "посприяти у вирішенні питань оперативної взаємодії ПВК "Вагнер" із родичами". Однак єдине "сприяння", можливе за законом, – порушення кримінальної справи за ст. 359 КК ("Найманство").

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...