Не поводитиметься "зухвало": У ЗСУ пояснили, як знищення А-50 вплине на удари РФ по Україні

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що знищення російського літака А-50 певною мірою вплине на обстріли ворога по території України. Про це він повідомив під час телемарафону, передають Патріоти України.

Він зазначив, що ворог може замінити знищений борт А-50 на інший, проте вже не "поводитиметься так зухвало", що певною мірою зменшить спроможності окупантів.

"Чи вплине це (знищення літака, — ред.) на якісь, можливо, обстріли. Ну, певною мірою. Але російські ракети й дрони — їм не надто потрібен літак для ДРЛВ", — сказав Юрій Ігнат.

За його словами, ворог програмує безпілотники та ракети ще на землі, у результаті вони летять за вказаним маршрутом до вказаних цілей. Натомість літак А-50 може лише виявляти пуски ракет української протиповітряної оборони та надавати інформацію своїм командним пунктам.

Ігнат наголосив, що вперше в історії було знищено літак такого класу та ще й із повітряним командним пунктом.

"Знищення А-50 — це дуже хороший знак і для нас, і для країн Заходу", — заявив він. Зокрема, Україна показала, що вміло застосовує надане озброєння, може проводити різні операції зі знищення противника там, де той на це не очікує.


Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...