"Не працюватиму з комунякою": Чому Чорновіл колись відмовився стати прем'єром

Леонід Кравчук після свого обрання президентом також пропонував провести дострокові парламентські вибори.

В'ячеслав Чорновіл після президентських виборів і перемоги Кравчука сказав, що не співпрацюватиме з комунякою. Про це в інтерв'ю сказав дипломат Володимир Василенко, передають Патріоти України.

"Це була його позиція, на мій погляд, хибна. Після перемоги на перших президентських виборах перед Кравчуком постала дилема: спиратись на колишній партійно-радянський апарат чи поглибити співпрацю з Народним рухом. Своєю позицію Чорновіл зруйнував можливість широкого залучення представників національно-демократичних сил до державного будівництва", - пояснює експерт.

За його словами, Леонід Кравчук після свого обрання президентом також пропонував провести дострокові парламентські вибори. "На хвилі національного піднесення Верховна Рада могла б бути сформована у якісному складі, без домінування комуністів. Це значно прискорило б реформування та цивілізаційний розвиток України, який блокувала тодішня більшість", - додає дипломат.

Джерело: Gazeta.ua

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...