"Не прославляти військові зусилля й не звинувачувати в усьому росіян": Єрмак відверто розповів про мирну стратегію Зеленського (відео)

Стратегія команди Володимира Зеленського задля досягнення миру на Донбасі - не звинувачувати в усьому росіян Як зазначає УП, про це в Королівському інституті міжнародних справ Chatham House заявив Андрій Єрмак, передають Патріоти України.

За словами голови Офісу президента, натомість у Зеленського намагаються використовувати всі можливі майданчики для перемовин.

"Наша стратегія полягає не у прославленні військових зусиль, не в організації дорослих промов й організації військових парадів. Наша стратегія полягає не в тому, щоб виходити в телеефір і звинувачувати росіян у всіх наших нещастях, оскільки це, чесно кажучи, не дуже допомагає рятувати життя українців на передовій", – зазначив Єрмак.

Високопосадовець додав, що сьогодні в Україні йде війна, тому "нам дуже важливо бути й обережними, й урівноваженими, щоб дійсно в реальному житті просувати інтереси України, використовувати всі можливі майданчики для переговорів, знижувати напругу, бо врешті-решт все це робиться для того, щоб рятувати життя наших людей".

Голова ОПУ гадає, буцімто до приходу Зеленського до влади "всі міжнародні партнери вважали, що для миру існують дві перешкоди – і Росія, й Україна". А сьогодні, на Єрмакову думку, всі переконані, що перешкода одна – це Російська федерація.

Посадовець підкреслив, що "саме від Росії сьогодні залежить, коли ця війна припиниться", натомість Україна "зі свого боку зробила все". Єрмак підсумував, що в Зеленського готові "далі працювати кожного дня, не зупинятися, бо мир для нас вкрай необхідний, бо це першочергове сьогодні є питання".

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...