Не прослужили і п'яти років: В окупованому Криму почали утилізувати допоміжні судна "Сирійського експреса" (фото)

Зазначається, що терміново придбані у 2015 році судна здебільшого не побули у складі ВМФ РФ й п’яти років. Деякі зробили за цей час лише кілька рейсів. Почалася утилізація допоміжних "військово-транспортних" суден, котрі брали участь у так званому "Сирійському експресі", інформують Патріоти України.

Як повідомляють неофіційні російські джерела, перші з цих суден почали "розпилювати" на металолом у Паливній (Графській) бухті окупованого у 2014 році Росією міста Севастополь. Наразі, мова йде про колишні вживані цивільні суховантажні судна, які терміново були придбані владою РФ у 2015 році для перевезення військових вантажів з РФ до Сирії, оскільки наявних можливостей у ВМФ РФ для подібних операцій було вкрай недостатньо.

Військовий транспорт ВМФ РФ "Вологда-50" (колишнє турецьке вантажне судно Dadali). Фото: Анадолу.

Зокрема, утилізують суховантажні "Вологда-50" і "Казань-60", що були придбані у комерційних операторів Туреччини й раніше мали назву Dadali (належав компанії Bulkhan Shipping & Trading) та "Георгий Агафонов" (списане українське судно, яке було продане, як непридатне до експлуатації, турецькій компанії Denizcilik у 2014 році).

Російські оглядачі припускають, що незабаром утилізують й ще два подібних судна, закуплених у 2015 році у турецьких компаній - "Кизил-60" (колишня назва - Smyrna) та "Двініца-50" (Alican Deval).

"Двініца-50", "Кизил-60", "Вологда-50" та "Казань-60" у Севастополі. Фото: РБК.Нагадаємо, загалом через критичну нестачу власних можливостей з забезпечення вантажних перевезень військовими судами у Сирію ВМФ РФ закупили у 2015 році близько десятка вживаних суховантажних суден.

Однак через поганий технічний стан майже всі ці судна за умовні п’ять років експлуатації здійснили лише кілька рейсів. При цьому, наявні можливості ВМФ РФ після утилізації суден допоміжного флоту з перевезення військового вантажу, скоріш за все, суттєво зменшаться.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...