"Не просто йдуть піхотними групами": У бригаді "Рубіж" розповіли, як росіяни змінюють тактику на Донбасі

Росіяни під час штурмів на деяких напрямках на Донбасі почали активніше застосовувати важку броньовану техніку. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив офіцер секції планування бригади НГУ "Рубіж" Дмитро Кожубенко, передають Патріоти України

За його словами, мінні загородження, встановлені українськими захисниками, працюють, тож противник успіху не мав.

«Але з’являється певна динаміка у противника в плані того, що вони не просто йдуть піхотними якимось маленькими групами, а вже починають застосовувати техніку», — розповів офіцер.

Кожубенко підкреслив, що окупанти розуміють, що скоро почнуться дощі й за такої погоди по полях Донбасу не пройде жодна техніка.

«Тому, я думаю, вони намагаються щось зробити, поки в них є, як вони казали, «вікно можливостей», — зазначив військовослужбовець.

Офіцер додав, що, якщо почнуться дощі, штурмувати на техніці ворог зможе не раніше зими, коли мороз скує землю.

Також Дмитро Кожубенко повідомив, що на цей момент у ворога ще достатньо особового складу, тому він віправляє на штурми все нових й нових вояк.

не просто йдуть піхотними якимось маленькими групамине просто йдуть піхотними якимось маленькими групами«Якщо особовий склад йде на штурм, він або стає добривом для нашої землі або повертається „трьохсотим“ на свої позиції. Тому можна бачити, що у противника ще є якісь резерви», — повідомив офіцер.

Говорячи про мотивацію окупантів, Кожубенко запевнив, що їх цікавлять тільки гроші, а про імперські амбіції можуть казати тільки ті росіяни, які залишаютсья у тилу і не бачили війни на власні очі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...