"Не просто підписаний папір": Подоляк розповів про зобов'язання гарантів безпеки України

Кілька країн усно погодилися стати гарантами безпеки для України. Це покладатиме на кожну з них велику відповідальність. Про це заявив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

"Що стосується країн-гарантів, то це питання дуже і дуже важливе. Бо воно про те, чи хочуть країни брати на себе відповідальність, чи хочуть брати лідери цих країн на себе відповідальність. Питання не просто про те, що ти щось там підпишеш", - зазначив радник голови ОП.

За його словами, за запропонованою президентом Володимиром Зеленським формулою, конкретна потенційна країна-гарант матиме відповідати за свій підпис та гарантії для України.

"Це дуже важливо. І це каже про іншу конструкцію міждержавних відносин. На сьогодні ми розуміємо що є Британія, яка хоче це робити. Є Італія, яка теж сказала, що готова розмовляти про відповідальність. Є навіть Німеччина, яка теж говорить, що готова брати відповідальність. Польща готова брати відповідальність", - додав Подоляк.

Також під час телемарафону Подоляк зазначив, що в договорі буде не тільки Україна і Росія, а 5-7 інших країн. "Ми розуміємо, що Росія постійно змінює свої позиції. Тому ми хочемо, щоб у цьому договорі було багато країн. І сьогодні розмова йде в робочих підгрупах - як повинна бути імплементована частина країн-гарантів", - заявив Подоляк.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...