Не просто "символ": Військовий експерт пояснив, чому Кремль вчепився в Соледар і Бахмут

Кремль піде на будь-які втрати в боях за Бахмут і Соледар - йому потрібна хоча б якась перемога в Україні. Тому що Путіну все важче і важче мотивувати росіян на війну, розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю виданню "Обозрєватєль", передають Патріоти України.

"Соледар - це символ. Соледар, Бахмут. Будь-який населений пункт сьогодні для Російської Федерації-це символ. Їм потрібна перемога для того, щоб мотивувати суспільство на продовження війни", – заявив фахівець.

При цьому Жданов переконаний. що російський диктатор Путін планує оголосити нову, другу хвилю мобілізації - а без хоч якихось перемог мало хто з росіян піде воювати.

"Він взагалі хотів би загальну мобілізацію. У всякому разі, так говорять деякі джерела з Кремля. Але сьогодні немає підстав для цього, немає перемог. Що сказати росіянам? Ми програємо-йдіть у військкомат? Ні, так ніхто не піде. Але якщо так: "Дивіться, сьогодні ми взяли Соледар, а завтра ми візьмемо Київ, треба добити націоналістів і бандерівців в їх барлозі " – так, це мотив. Тому на сьогоднішній день важливий не сам Соледар. Просто, на думку російських воєначальників, в Соледарі у нас найслабше місце в обороні. Вони довго намагалися взяти Бахмут, але потім було прийнято рішення йти на прорив в Соледар", − пояснив експерт.

Саме тому, вважає Жданов, для Путіна і його генералів немає особливої різниці, чи Бахмут захоплювати, чи Соледар, чи будь-яке інше українське місто - тому головне для них це пропагандистський символізм.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...