Не просто так: Експерт пояснив, чому "Шахеди" багато маневрували під час нічної атаки на Україну

Під час дронової атаки у ніч проти 24 липня запущені Росією дрони-камікадзе типу "Шахед" активно маневрували та кардинально змінювали напрямки руху. Такі маневри необов'язково пов'язані з намаганням окупантів виявити розташування засобів української ППО, радше навпаки: загарбники знають, де дрони можуть збити, і намагаються обійти ці райони. Таку думку в ефірі телемарафону висловив капітан першого рангу, керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук, передають Патріоти України.

Експерт додав, що інформацію про систему ППО України ворог отримує, зокрема, від місцевих зрадників. Ведучий телемарафону поцікавився у Лакійчука причинами, через які російські дрони під час нічної атаки 24 липня активно і кардинально змінювали напрямки руху.

Експерт вважає, що ці маневри лише частково можуть бути обумовлені бажанням окупантів виявити позиції засобів ППО та мобільних вогневих груп. Натомість значно вірогіднішим є те, що загарбники навпаки мають багато інформації про розташування сил та засобів протиповітряної оборони – і маневрують, аби їх обійти.

"Те, що вони так активно маневрують, є свідченням того, що вони можуть знати щось – доволі багато – про геолокацію наших засобів ППО. Вони їх активно обходять, вони роблять різні маневри. Це свідчить, що ворог веде активну розвідку", – зазначив Лакійчук.

При цьому він переконаний: дані, що допомагають обходити ППО і завдавати ударів по Україні, частково ворог отримує від самих українців – зрадників, що працюють на ворога, перебуваючи на підконтрольній території. "Розвідка не тільки з повітря, а й із землі. Якісь падлюки, які серед нас ще є, допомагають ворогові. Хай начуваються і розуміють, що українці не простять", – застеріг керівник безпекових програм Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

Чекістів Путіна розривають паніка, істерика, лють: Підозрюваний у підриві в Москві дуже важливого співробітника ГРУ благополучно вилетів до Туреччини

середа, 24 липень 2024, 18:13

Правоохоронні органи встановили особу людини, яка могла здійснити підрив автомобіля заступника командира секретної частини ГРУ, майора Андрія Торгашова, проте підозрюваний уже встиг відлетіти до Туреччини. Про це повідомив директор ФСБ РФ Олександр Бор...

"Не хотів стати здобиччю": Окупант застрелився на очах в оператора українського дрона (відео)

середа, 24 липень 2024, 17:47

Російські окупанти продовжують яскраво самоліквідовуватися, передають Патріоти України. Так, солдат армії РФ застрелився з автомата посеред поля. Напевно, він дуже не хотів стати здобиччю дрона ЗСУ, який і зафільмував самогубство. Про це пише журналіст...