"Не просто здійснили раптову атаку": Під Курськом Україна поки що перемагає, але найзапекліший етап битви попереду, - аналітик

Наразі Україна перемагає у прикордонній битві в Курській області, але її найважчий етап ще попереду. Таку думку висловив британський військовий аналітик Майкл Кларк в коментарі Sky News, передають Патріоти України.

За словами Кларка, наявні докази вказують на те, що Україна поки що "виграє цю битву, наскільки це можливо". "Вони не просто здійснили раптову атаку – вони здійснили атаку повного подиву. Вони здивували росіян, здивували західних спонсорів", – каже він.

За нинішніх обставин шокова цінність цього несподіваного штурму "працює на користь Києва". Кларк зазначає, що українці "мабуть, дуже задоволені тим, де вони зараз", вказуючи на просування ЗСУ щонайменше у 56 км по ширині фронту та близько 24 км у глибину.

На думку аналітика, Росія "зробить усе можливе, щоб ліквідувати цю кишеню", адже Путін не може допустити окупації російської території. Отже, для утримання зайнятих територій українцям доведеться ще посилити своє угруповання, яке діє на Курщині, вважає Кларк.

Він підрахував, що Україна спрямувала в Курську область три-чотири "елітні найвищого рівня" бригади, що свідчить про досить серйозне ставлення до операції. Кларк переконаний, що Київ сподівається відтягнути під Курськ так само найкращі підрозділи російської армії та зменшити тиск на українську оборону в інших місцях.

За деякими свідченнями, Москва вже знімає свої кращі підрозділи з півдня України, зокрема з районів Часового Яру і Покровська, каже Кларк.

"Ідея захопити шматок їхньої території вперше з 1941 року... Путін не може допустити цього. Тож вони (росіяни) контратакуватимуть так сильно, як їм потрібно, і ця битва стане значно більш запеклою, ніж була у попередні дні", – каже аналітик.

Разом з тим професор Кларк вважає, що наразі дії українського командування себе окупають, адже чим довше ЗСУ контролюватимуть територію РФ, тим важче їх буде вибити звідти.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...