Не просили політичного притулку? Громадян Білорусі не пустили в Україну, незважаючи на обіцянки

Разом з білоруською делегацією в Україну не потрапили громадяни Молдови, а також паломники з Ізраїлю, які збиралися відвідати Умань.

Україна пообіцяла білорусам пільговий режим перетину кордону, але тих, хто вирішив скористатися можливістю, чекав неприємний сюрприз. Українські прикордонники в аеропорту пояснили прибулим, що постанова про закриття кордонів з 28 серпня поширюється і на білоруських громадян, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Радіо Свобода, вісім білорусів, які прибули з Мінська до Одеси, не було пропущено далі аеропорту. Прикордонники не стали ставити штампи в паспорти про заборону відвідування України, але й пропустити мандрівників відмовилися.
Найближчим часом туристи повинні повернутися до Білорусі. Разом з білоруською делегацією в Україну не потрапили громадяни Молдови, а також паломники з Ізраїлю, які збиралися відвідати Умань. Офіційний представник Держприкордонслужби Андрій Дземченко уточнив, що громадянам Білорусі, якщо вони постраждали від переслідувань у своїй країні, слід прямо заявити про це українським прикордонникам.
«Голова Державної прикордонної служби може прийняти окреме рішення з гуманітарних міркувань... Є список винятків, якими вони (білоруси) можуть скористатися... Потрібно розуміти, що окремою категорією громадяни Білорусі не вказані», - сказав прес-секретар. До переліку тих, кому як виняток можуть дозволити в'їзд, входять біженці та особи, які потребують додаткового захисту України.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...