Не протестувальники: Голова Нацполіції визнав, свастику на будівлі ОПУ домалювали вже після акції на захист Стерненка

Нацистську символіку на будівлю Офісу президента нанесли вже після закінчення акції протесту проти ув’язнення Сергія Стерненка, правоохоронці встановили особу порушника, зазначають Патріоти України.

"Щодо свастики на стіні Офісу президента. Символ справді з’явився вже після завершення акції, о 23.35. Ми встановили цю особу. Не розкриватиму деталі, доки належним чином не будуть оформлені всі процесуальні документи", - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко, виступаючи у парламенті 30 березня, Клименко.

Звітуючи у Верховній Раді, Клименко виклав версію поліції щодо подій 20 березня 2021 року на Банковій.

Голова НПУ запевняє, що правоохоронців на місці було достатньо і вони мовляв, могли втрутитись досить швидко . Але було прийнято рішення "не потрапити на гачок маніпуляцій та провокацій".

За словами Клименка, провокатори мали на меті показати на весь світ, як влада нібито порушить конституційне право громадян на мирний протест, але правоохоронці "зламали їхні плани", та не допустили зіткнень та кровопролиття.

За попередніми підрахунками НПУ, мітингувальники використали більше сотні файєрів, понад 80 петард, кілька десятків балончиків та пляшок із фарбою, 15 салютних установок.

Клименко каже, що за підрахунками правоохоронців, участь в акції протесту взяло 1500 людей, 5% з них вчиняли активні агресивні дії.

Поліцією розпочато досудове розслідування за 4 статтями Кримінального кодексу. Підозру повідомлено наразі 7 особам.

UPD: Пізніше Клименко у своєму пості на Facebook заявив, що у своєму виступі у Верховній Раді "обмовився і назвав помилковий час нанесення нацистської символіки". "Насправді правильний час появи свастики – 21:35. Це зафіксували камери відеоспостереження", - зазначив очільник НПУ.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...