Не пускають навіть із "шенгеном": Росіяни з подвійним громадянством не можуть втекти від мобілізації до Естонії

Росіяни з подвійним громадянством не зможуть втекти від мобілізації в Естонію. Їх не врятують навіть вже наявні шенгенські візи. Про це повідомляє SchengenVisaInfo, передають Патріоти України.

За даними видання, Естонія вирішила вдатися до таких рішень через потік росіян з подвійним громадянством. Після того, як Путін оголосив про мобілізацію, потік бажаючих перетнути кордон значно збільшився.

За даними ERR, в Департаменті поліції і прикордонної охорони Естонії вже підтвердили, що росіянам з подвійним громадянством заборонено в'їжджати в країну навіть з шенгенською візою. За словами прес-секретаря департаменту Естонії Брітта Зеппа, Естонія застосовує більш суворі правила до цієї групи мандрівників, оскільки вони ще й брешуть.

"Дійсно, російсько-ізраїльським громадянам також був заборонений в'їзд в країну на прикордонному переході, в першу чергу тому, що люди повідомляли неправдиву інформацію, і були підстави вважати, що їх заяви про дійсну мету поїздки не відповідають дійсності. як вже було сказано", - сказав Зепп.

У Міністерстві внутрішніх справ Естонії зазначили, що особи з подвійним громадянством, одне з яких російське, як і раніше можуть перетинати кордон за умови, що їх в'їзд є законним і цілеспрямованим. "Всі рішення приймаються для безпеки Естонії і всієї Шенгенської зони", — заявив заступник міністра внутрішньої безпеки МВС Вейко Коммусаар.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...