Не розкол серед веж Кремля: Експерт назвав фактор, який прискорить завершення війни РФ в Україні

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що внутрішня нестабільність в Росії запросто може призвести до якнайшвидшого завершення війни в Україні, передають Патріоти України.

У свою чергу, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко вважає, що найбільше, чого варто чекати і що найкраще б вплинуло на закінчення війни - це не просто розкол так званих правлячих еліт і боротьба між ними, а рухи, які можуть бути серед корінних народів Росії на Кавказі, в Карелії та на Далекому Сході.

За його словами, корінні народи мають право на самовизначення згідно норм міжнародного права і не реалізували його внаслідок того, що були поневолені свого часу спочатку Російською імперією, а потім страждали від утисків радянської влади.

"Все те, через що пройшов український народ зараз, переживають і ці народності, їх кидають на війну проти України, і якби почався рух боротьби за права автономії народів і звільнення з лав імперії, яка продовжує їх утискати, то це б зіграло певну роль", - сказав Мусієнко в інтерв'ю Главреду.

Він зазначив, що зараз виникає боротьба між силовиками в РФ щодо того, що далі робити з війною в Україні. Є ті, хто вважає, що потрібно відмовлятися від ведення подальшої агресії та шукати вихід з цієї ситуації, а з іншого боку є ті, хто вважає, що треба оголосити загальну мобілізацію та продовжувати війну.

"Тому є два варіанти - або обуряться корінні народи, або треба чекати, поки економічне становище Росії стане таким, коли люди почнуть виходити на серйозні акції протесту. Інакше - жодного шансу", - вважає Мусієнко.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...