"Не розслаблятись і не панікувати..." - Бутусов

Росія зменшила масштаби перекидання військ до кордонів з Україною, але відмічено розгортання одразу 5 російських армій та нових військових баз

Нове дослідження Conflict Intelligence Team показує, що Росія зменшила масштаби перекидання військ до кордонів з Україною, але відмічено розгортання одразу 5 російських армій та нових військових баз, що означає посиленння загрози у майбутньому.

Зафіксовано зосередження військ та накопичення бойової техніки 2-й, 6-1, 41-ї 58-ї та 1-ї танкової армій. Росіяни розгортають нові вйськові бази для зберігання техніки. Характерно, що в деяких випадках перекидається техніка військових частин, а більшість особового складу залишається в своїх пунктах дислокації: https://citeam.org/russia-s-military-build-up-near...
Важливо згадати, що в квітні 2021-го Росія перекидала до наших кордонів з'єднання тільки 41-ї та 58-ї армій та Повітряно-десантних військ. Наразі російські десатники - ударна частина російської армії, залишається на своїх базах, вони вже відпрацювали розгортання у квітні, і можуть бути швидко застосовані.
Натомість, ворог відпрацьовує розгортання трьох нових армій. Важливо відмітити, що фактично 1-ша танкова армія виступає як стратегічний резерв ЗС РФ так само як і десантники.
Таким чином, протягом 2021-го року Росія значно посилила своє угруповання на кордонах з Україною, і відпрацювала розготорання своїх мобільних сил підвищеної готовності.
Росія посилює присутність біля українських кордонів, рівень загрози та рівень здатності до швидких наступальних дій значно посилюється. Росія посилює свої спроможності для насенення раптового ракетного удару звичайними видами озброєнь.
Разом з тим, для проведення наземної наступальної операції проти України Росії потрібен час, пересування російських військ ретельно відслідковуються розвідкою НАТО. Тому раптового наземного наступу найближчим часом не буде.
Разом з тим, варто відзначити: ситуація загрозлива, Росія чинить військовий иск, і цей тиск буде тільки посилюватись, через відмову РФ вивести війська з Донбасу та звільнити Крим.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...