"Не розуміємо, скільки людей лишається під завалами": Голова ДСНС Полтавщини прокоментував трагедію у Кременчуці

Начальник Головного управління ДСНС у Полтавській області Володимир Сологуб розповів останні новини з Кременчука, де російські окупанти завдали ракетного удару по ТРЦ. Про це Сологуб сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передають Патріоти України.

За його словами, площа пожежі в будівлі складає понад 10 тис. кв м. За попередніми даними загинуло 2 особи та травмовано 20 осіб, проте ця інформація уточнюється і жертв може бути більше.

"Ситуація складна, але розповсюдження пожежі відсутнє. Проводиться гасіння. Кількість загиблих і травмованих точно не можу назвати, адже "швидкі" забрали лише двоє загиблих та 16 поранених, але ми не розуміємо, скільки людей лишається під завалами", - зазначив голова ДСНС Полтавщини.

Зараз на місці працює 18 одиниць техніки, пожежний поїзд та 80 рятувальників. Сологуб поки не береться прогнозувати, скільки часу ще триватиме рятувальна операція.

"За який час пожежа буде ліквідована - теж боюся говорити щось наперед. Труднощі - це розбір конструкції. І зараз долучені не тільки працівники ДСНС, а й працівники поліції, Нацгвардії, військові, комунальники", - підсумував він.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...