Не рий яму іншому: Парламент Білорусі приймає закон, за котрим можна буде стратити Лукашенка

У Білорусі на законодавчому рівні планують запровадити страту за державну зраду. Про це повідомляє пресслужба Палати представників Національних зборів Білорусі.

Повідомляється, що депутати у першому читанні підтримали законопроєкт "Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності".

Документ, зокрема, передбачає запровадження у Білорусі смертної кари для чиновників та військовослужбовців за здійснення державної зради.

Метою легалізації застосування виняткового заходу покарання є "надання стримувального впливу на деструктивні елементи, а також демонстрація рішучої боротьби зі зрадою державі".

Законопроєктом пропонується застосування смертної кари за зраду державі, вчинену посадовою особою, яка обіймає державну посаду, або особою, на яку поширюється статус військовослужбовця.

Крім цього, як повідомляє Палата представників, документ також передбачає запровадження відповідальності за поширення хибних відомостей, що дискредитують армію Білорусі.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...