Не Шойгу: Російсько-ізраїльський підприємець розповів, хто командує війною РФ проти України

Російською війною проти України командує президент країни-агресора Володимир Путін, а допомагає йому нібито не міністр оборони РФ Сергій Шойгу, а генерал Сергій Суровікін. Останній особисто брав участь у подіях на Донбасі у 2014 році, а також керував російськими військами в Сирії, передають Патріоти України.

Про це заявив російсько-ізраїльський підприємець Леонід Невзлін в інтерв'ю Юлії Латиніній. Запис розмови був опублікований в YouTube. Невзлін зазначив, що цю інформацію він отримав із кількох джерел.

"Він – особа, яка, як ми розуміємо, відома і західним розвідкам. І роль його відома... Зрозуміло, що це дуже спеціальна людина, дуже жорстока, ідеологізована. Він хоче відновити баланс, коли Росія і Сполучені Штати як мінімум перебувають у протистоянні, холодному або гарячому, і РФ – "велика імперія"... Я не знаю, звідки це береться в людей у головах", – сказав бізнесмен.

Формально Суровікін є головнокомандувачем Повітряно-космічними силами РФ. Його внесли до санкційних списків Євросоюзу. Як заявив Невзлін, на думку багатьох джерел, цей російський генерал "є основним виконавцем та ідеологом саме того типу війни на території України, який відбувається".

Відомо, що Суровікін – судимий, отримав рік позбавлення волі умовно. 1995-го його було визнано винним у пособництві у придбанні та збуті, а також носінні вогнепальної зброї і боєприпасів без відповідного дозволу.

Невзлін сказав, що генерал "особисто брав участь у тому, що призвело до утворення "Л/ДНР". Крім того, він ще й командир російських сил у Сирії.

Раніше наше видання повідомляло, що Суровікін у 1991 році за рішенням ДКНС особисто керував колоною бронетехніки, яка під час серпневого путчу давила людей.

Коротко про особистість:

  • Леонід Невзлін (нар. 21 вересня 1959 року в Москві) – російсько-ізраїльський підприємець і громадський діяч, один із колишніх керівників нафтової компанії "ЮКОС".
  • Російським судом заочно засуджений до довічного ув'язнення за звинуваченням в організації вбивств.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...