Не соромляться заробляти на крові: Сім'я Медведчука володіє у Криму бізнесом, який з'явився після анексії

Сім'я глави політради "Опозиційної платформи - За життя" народного депутата України Віктора Медведчука володіє у Криму бізнесом, який з'явився там уже після російської анексії. Про це 26 червня повідомив проект "Крим.Реалії", передають Патріоти України.

Дві фірми в селищі Гаспра записано на дружину Медведчука Оксану Марченко. Їх місцем розташування в декларації політика зазначено "Республіку Крим" – окупаційне утворення, створене після анексії півострова. Існування "Республіки Крим" не визнають Україна і міжнародна спільнота.

ТОВ "Таврія-інвест" і ТОВ "Фірма Укрснаб" в українському реєстрі юридичних осіб немає. Фірму "Таврія-інвест", за даними російської Федеральної податкової служби, було зареєстровано навесні 2015 року зі статутним капіталом більш ніж 1 млрд руб. Основний профіль компанії – управління нерухомістю й будівництво. Компанія, за даними видання "Крим.Реалії", щорічно зазнає мільйонних збитків, однак і далі діє. "Таврія-інвест" 2017 року перенесла свій офіс із Гаспри в Москву.

2016 року ця компанія заснувала підприємство "Фірма Укрснаб" зі статутним капіталом 3 млн руб. Її основний вид діяльності – зведення будівель та автошляхів.

ТОВ "Таврія-інвест", а через нього і ТОВ "Фірма Укрснаб" володіють три українські компанії, що є у власності Марченко і Медведчука: ТОВ "Інвестиційна компанія "Укркапітал", ТОВ "Інвестиційна компанія "Терра-інвест" та ТОВ "Інвестиційна компанія "Спорт-тур". Ці компанії, за винятком "Спорт-туру", зареєстровано в Києві за однією адресою з офісом "Опозиційної платформи – За життя" на вулиці Великій Васильківській, 23 б.

"Крим.Реалії" з'ясувало, що сім'я Медведчука володіла ще однією фірмою у Криму – ТОВ "Таврія-капітал". Її було зареєстровано на тих самих власників і за тією самою адресою, що й "Таврію-інвест"; її профілем була діяльність готелів та інших місць розміщення. Фірма з'явилася в російському реєстрі влітку 2015 року, але наприкінці 2016 року її ліквідували.

Видання намагалося дізнатися в Медведчука подробиці про долю кримських активів та плани щодо їхнього майбутнього. Офіс політика не відповів на запит журналістів.

Медведчук – один із найбагатших депутатів Верховної Ради, він входить до сотні найзаможніших українців за версією журналу НВ. Видання оцінило його статки в $133 млн, він посідає 47-ме місце в рейтингу. Політик відомий своїми зв'язками в Росії, він – кум президента РФ Володимира Путіна.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...