"Не спілкуюсь із Путіним вже рік": Президент Сербії заявив, що не заперечує проти постачання сербських боєприпасів в Україну

Президент Сербії Александр Вучич, якого вважають союзником російського диктатора Володимира Путіна, заявив, що не планує зупиняти постачання сербських боєприпасів в Україну. Про це повідомляє Financial Times, передають Патріоти України.

Президент Сербії в інтерв'ю сказав, що йому відомо про повідомлення Вашингтона про те, що сербські боєприпаси потрапили в Україну через посередників, і що він не планує це зупиняти. «Чи можливо, що це відбувається? Я не сумніваюся, що це може статися. Яка альтернатива для нас? Не виробляти? Не продати?» — сказав Вучич.

На запитання, чи був це навмисний крок, щоб заручитися підтримкою Заходу, Вучич відповів, що Белград прагнув діяти «нейтрально». «Але я не дурень. Я знаю, що частина зброї може опинитися в Україні», — додав сербський лідер.

Вучич нагадав, що Сербія приєдналася до всіх резолюцій ООН, які засуджують повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Також його країна долучилася до заборон на реекспорт до Росії технології подвійного призначення.

Президент Сербії додав, що минули часи, коли він спілкувався з Путіним кожні три місяці. Він уточнив, що вже рік не виходить на зв’язок із Кремлем.

Раніше ЗМІ, посилаючись на витік секретних документів Пентагону, повідомили, що Сербія — єдина країна Європи, яка відмовилася запровадити санкції проти Росії за її вторгнення в Україну — таємно погодилася постачати зброю Києву або вже надіслала її. У Міноборони Сербії це заперечили. До цього інформація про постачання Белградом боєприпасів уже з’являлися, але влада тоді теж усе відкидала.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...