"Не стандартний військовий аеродром": У Defence Express розкрили деталі атаки у Липецьку

Удар по російському військовому аеродрому у Липецьку завдали ймовірно українські далекобійні дрони типу "Лютий". Пр це пише Defence Express.

За словами аналітиків, це був успішний наліт з використанням декількох десятків БПЛА, які змогли прорватися через ворожу ППО та завдати потужного удару.

У виданні стверджують, що маршрут дронів проходив на доволі низькій висоті, що вочевидь також ускладнило їхнє перехоплення.

"Хоча попри величезну кількість відео з місця подій, на них не помічено роботи засобів протиповітряної оборони. Окрім того, атака була у декілька хвиль і останні дрони атакували вже під ранок", – пише Defence Express.

При цьому у виданні наголошують, що авіабаза у Липецьку – не стандартний військовий аеродром.

"Це один з найбільших у РФ навчальних центрів ("4-й Центр боевого применения и переучивания летного состава"). Базово він експлуатується 968-й дослідно-інструкторських змішаним авіаполком. Але з початку повномасштабного російського вторгнення використовується і іншими підрозділами тактичної авіації "ВКС" РФ для виконання безпосередніх бойових задач", – йдеться у аналізі.

Саме на базі цього центру нібито проходило навчання російських пілотів на новому російському винищувачі Су-57, який у РФ називають представником "п'ятого покоління".

Чи перебували на момент атаки Су-57 на авіабазі під Липецьком, чи були пошкоджені ці або інші російські літаки, поки невідомо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...