Не стосуються питання харчування: Резніков прокоментував оголошення підозри екс-посадовцям Міноборони

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував інформацію про оголошення підозри колишнім посадовцям міністерства. Про це він сказав на прес-конференції, передають Патріоти України.

Коментуючи справи щодо Богдана Хмельницького та В'ячеслава Шаповалова, Резніков сказав: "Стосовно громадянина Хмельницького. Було призначено аудит мною в липні роботи Департаменту закупівель. По всіх питаннях. Коли ми отримали проміжні висновки аудиту в грудні, його було відсторонено від займаної посади".

Він додав, що правовий порядок в Україні базується на принципі невинуватості. "Якщо правоохоронні органи до цього часу не порушили справу або не вручили підозру, не застосували запобіжний захід, - це означає, що навіть у правоохоронних органів на цей момент ще не було достатньо фактажу для порушення справи чи затримання", - зауважив міністр.

Резніков додав, що стосовно Хмельницького відбувалася взаємодія з Національним агентством з питань запобігання корупції. "І він був, за моїм письмовим зверненням, ще влітку направлений в Службу безпеки України на проходження поліграфа, відповідного дослідження. І я отримав відповідні висновки цієї експертизи. Тому це й було підставою для відсторонення і ухвалення подальших управлінських рішень. В подальшому він був звільнений", - запевнив міністр.

Він нагадав, що Хмельницький є військовослужбовцем у званні полковник. "Під час воєнного стану військовослужбовця звільнити не так просто. Його можна тільки переміщувати десь. Немає звільнення з армії під час війни. Тому дійсно, якщо буде доведено обвинувальним вироком і буде рішення суду, що він скоїв злочин, то ми зрозуміємо, по яких фактах", - сказав міністр.

Водночас він зауважив: "Я вам скажу більше: за моєю інформацією, не розкриваючи таємниці слідства, підозри, які вручені двом особам, яких ви назвали, не стосуються зовсім харчування. Вони стосуються абсолютно інших ситуацій. І з цим розбирається правоохоронна система".

Резніков також додав, що станом на сьогодні йому невідомо жодного факту вручення комусь підозри чи застосування запобіжного заходу у вигляді затримання по будь-якому чиновнику МОУ, що пов'язано з системою закупівлі харчування, контрактами, які стали предметом дослідження журналістів.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...