Не такі, як всі: Малюська запропонував скасувати люстрацію для комуністів (відео)

Міністр юстиції Денис Малюська запропонував не застосовувати дію закону про очищення влади (люстрацію) до осіб, які були чиновниками у Комуністичній партії СРСР, передають Патріоти України.

Що стосується решти службовців, то щодо них, на його переконання, має бути застосований індивідуальний підхід. Такі ініціативи урядовець озвучив, виступаючи 23 червня у Конституційному суді щодо закону про очищення влади. Ролик із його промовою з'явився на YouTube-каналі Міністерства юстиції Україн

"Наше бачення, що ті категорії, які зараз записані у законі про очищення влади, варто розділити на три групи. Одна з груп, як це цілком слушно було відображено у рішенні Європейського суду з прав людини і звучало неодноразово на цьому засіданні, вона, ця категорія потрапила під люстрацію. Люстрація чиновників Компартії й тих, які працювали за часів Радянського союзу. З часів Радянського союзу спливло чимало років, і люструвати їх на 10 років абсолютно незрозуміло, неактуально й необґрунтовано", – висловив свою позицію Малюська.

За його словами, у цьому випадку нібито явно порушено баланс інтересів і спостерігається втручання держави у приватне життя.

"Тому цю категорію осіб, на нашу думку, слід із закону виводити. Вони не мають бути за жодних підстав люстрованими, жодного державно-публічного інтересу тут немає", – наполягав очільник Мін'юсту.

Водночас він наголосив, що під автоматичну люстрацію обов'язково повинні підпадати топчиновники, члени уряду і керівники Адміністрації президента, оскільки ці особи "з вірогідністю 99,9% впливали на формування державної політики у той час".

Що стосується решти "абсолютної більшості" чиновників, які потрапили під люстрацію, то, за словами міністра, щодо них має бути вжито "індивідуальний підхід".

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...