Не такі послідовні в рашизмі, як Рабінович? Медведчук пояснив, чому його партія не об'єдналася з "Опозиційним блоком"

"Опозиційна платформа ‒ За життя" не захотіла об'єднуватися з "Опозиційним блоком" через розбіжності в ідеології та програмах. Такими розмитими формулюваннями досвідчений радянський юрист та кум Путіна, за сумісництвом голова політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя", Віктор Медведчук пояснив ситуацію ефірі "112 Україна", зазначають Патріоти України.

"Їхні ініціативи, які вони висловлювали, не збігаються з нашою ідеологією. Не збігаються з нашою програмою. У нас різні погляди. У них інші погляди на питання мирного врегулювання. У них інші погляди на припинення бойових дій. У них інші погляди на розвиток і радикальні зміни економічного курсу. У них інші погляди на вирішення проблем. І ці погляди були перед президентськими виборами. І що? Чим це закінчилося? Ми говорили: є південний схід, електорат південного сходу, є російськомовне населення по всій країні. Є люди, які хочуть покінчити з тарифним геноцидом, які хочуть миру, які хочуть зміни економічного курсу для того, щоб з'явилися робочі місця, рівень доходу та добробуту. Так, це є. І ми відстоюємо інтереси людей. І ми кажемо, що має бути один кандидат. І що відповідали експерти-соціологи? Цей кандидат, якщо він буде від південного сходу, цей кандидат, який буде представляти російськомовне населення і підтримувати ті основні програмні завдання, які було сформульовано напередодні президентських виборів, він мав всі шанси потрапити до другого туру. І хіба це не так? Це так! Тому що наш кандидат (коли ми пішли самі, без них) - Бойко - набрав 12%, їхній кандидат – 4%. І тут питання не просто арифметичного додавання. Тут питання синергії, яка була би, якщо би був один кандидат", – сказав Медведчук.

"У чому вони полягали? Звісно, що єдиний кандидат від південного сходу і фактично та людина, яка гарантовано, по суті, гарантовано, посідала місце в другому турі, означало, що залишилося тільки одне місце. І пан Порошенко виступав категорично проти цього. Я можу вам сказати, він особисто мені в розмові сказав: те, що ти робиш, у тебе не вийде, я проти вашого об'єднання, тому що ваш кандидат вже вибиває одне місце у фіналі, і мені це не підходить. Значить, він зміг переконати пана Вілкула, Мураєва, Новинського і ту частину "Опозиційного блоку", щоб вони пішли окремо. У нього це вийшло. А у країни? А у тих людей, які живуть на південному сході, які голосували зрештою за Зеленського? Адже якщо був би єдиний кандидат, наш кандидат був би в другому турі. Так, він, напевно, програв би Зеленському. Але він був би в другому турі. І виборці розуміли відповідальність людини перед її бажанням, перед її програмою і перед тим, що є той, хто представляє інтереси. А цього не сталося. Вони нам пропонували різні бутафорні кандидатури, які зрештою закінчилися нічим. Після цього, коли вони прийшли та ініціювали переговори з нами, ми сказали: але ви ж повинні тоді визнавати ту ідеологію і ті принципи, які ми сповідуємо. І у них з'явилися питання. Ці питання пов'язані, зокрема, й з поданням бізнес-інтересів", – сказав політик.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...