Не те, чого чекають "маси": Путін у кризових ситуаціях застигає - Washington Post

Повільна й незграбна військова відповідь Москви на раптову операцію України в Курській області РФ є прикладом того, що Володимир Путін не здатний реагувати швидкими та рішучими діями, які б відповідали його войовничій риториці. У кризові моменти кремлівський диктатор застигає, передають Патріоти України

Про це заявило Washington Post. Видання вважає, що ситуація на Курщині стала четвертим серйозним ударом по авторитету Путіна з моменту повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року та продемонструвала слабкість ієрархічної автократії, яка значною мірою ґрунтується на страхові й покаранні.

Перший епізод, який підірвав авторитет диктатора, це невдача окупаційної армії із бліцкригом. Другий – заколот голови приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина. Третій – стрілянина в популярному концертному залі "Крокус Сіті Холл" у Підмосков'ї.

Щоразу реакція Кремля була нерішучою: Путін чекав 24 години і більше, перш ніж зробити будь-який публічний коментар.

"Це завжди той самий стиль. Путін любить усе тримати в таємниці. Коли він з'являється публічно, він мало говорить. Він вважає за краще не бути панікером", – поділилася думкою Тетяна Станова, засновниця французької аналітичної групи R. Politik.

Журналісти звернули увагу на те, що Путін 12 серпня, під час трансльованої по телебаченню наради співробітників служб безпеки, виглядав більш схвильованим, ніж зазвичай, читаючи зауваження з товстого блокнота, списаного чорним чорнилом. Він також роздратовано перебив в.о. губернатора Курська Андрія Смірнова, коли той наважився відкрито розкрити масштаб вторгнення. На той момент ЗСУ контролювали 28 прикордонних сіл

Марк Галеотті, експерт із російської безпеки з лондонського Королівського інституту об'єднаних оборонних досліджень, зазначив, що тоді Путін сказав: "Просто розберіться з цим", – не озвучивши жодної стратегії, як це зробити.

Після цієї наради Путін повернувся до своєї звичайної роботи. Наприклад, провів чергове засідання Радбезу РФ 16 серпня, щоб "обговорити нові технічні рішення" для війни проти України, перш ніж оголосити про плани вирушити до Азербайджану, – начебто в Курській області все було гаразд.

"Путін очікує, що інші зроблять усю важку роботу. Він приписуватиме собі заслуги за все, що йде добре, і так само він звинувачуватиме людей за все, що йде погано", – пояснив Галеотті.

У Washington Post зазначили: шкода авторитету Путіна не означає внутрішню загрозу його владі. На думку аналітиків, немає ризиків, що його режим може впасти в найближчому майбутньому.

"Найбільша неповага": Ветерана війни проти РФ без однієї ноги списали зі служби через "вагітність"

понеділок, 19 серпень 2024, 19:00

Боєць 24-го батальйону "Айдар" Станіслав Дехтяр розповів, як під час проходження ВЛК лікар-хірург "визнав" його вагітним. Про це Станіслав Дехтяр розповів у інтерв'ю Online.UA, передають Патріоти України. За його словами, фахівці ВЛК і МСЕК виявляють н...

Знову йдуть проти позиції ЄС: Сійярто став на захист рішення Угорщини спростити в'їзд для росіян та білорусів

понеділок, 19 серпень 2024, 18:44

Видача Угорщиною «національних карт» громадянам Росії та Білорусі не становить жодного ризику для безпеки Шенгенської зони. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після того, як його країна спростила в’їзд для жителів цих країн,...