"Не те що Росія їх бажає і намагається нав'язати": Коваленко пояснив заяву Кулеби про переговори з Росією

Російська пропаганда використала максимально у своїх інтересах та поза контекстом фразу міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про готовність України до перемовин з Росією. РосЗМІ не навели жодного контексту, в якому пролунала така заява, передають Патріоти України.

На це в ефірі OBOZ.UA звернув увагу військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. Він наголосив, що повний текст мав зовсім інший вигляд.

"Україна готова до переговорів з Росією, але вони повинні бути раціональними та орієнтованими на саме досягнення миру", – процитував Коваленко Кулебу.

Він зазначив, що міністр сказав важливе доповнення: "Готовності російської сторони вести саме такі переговори поки не спостерігається".

"Йдеться про те, що Росія станом на сьогодні ще не готова до переговорів на умовах України, а це кордони 1991 року, про що говорять усі", – пояснив експерт.

Він додав, що Україна також має за мету звільнення півострова Крим. Це ще одна константа, яка незмінна в нашій політиці щодо повернення територій.

За словами Коваленка, Кулеба наголосив, що наразі РФ готова до перемовин виключно на своїх умовах, які не влаштовують Україну. Водночас він зауважив, що для Росії важливо поширювати наратив про те, що Україна готова до перемовин.

"Не те що Росія їх бажає і намагається нав'язати, а саме те, що Україна до цього готова і вона нібито намагається якось від Росії отримати ось це зелене світло", – сказав Коваленко.

Він закликав українців зберігати критичне мислення, оскільки окупанти та російська пропаганда продовжують працювати на те, щоб максимально спантеличити та маніпулювати тією інформацією, яка є в інформаційному просторі. Водночас Україна своєї думки та своєї позиції не змінює і продовжує дотискати Росію до того, щоб вона вже забула про свої умови.

Ціна Орбана: Угорщина таємно взяла кредит у китайських банків на мільярд євро

п’ятниця, 26 липень 2024, 17:15

Цієї весни Угорщина таємно позичила 1 мільярд євро - найбільший кредит, коли-небудь отриманий Будапештом - у трьох китайських банків. Про це свідчать дані з веб-сайту урядового боргового агентства, пише видання Politico, передають Патріоти України. Кре...

"Бавовна" вдалася: Партизани ліквідували склад БК окупантів під Маріуполем, підкупивши одного із загарбників

п’ятниця, 26 липень 2024, 16:20

Активісти українського спротиву в тимчасово окупованому Гранітному на Донеччині провели ще одну вдалу операцію. Вони ліквідували ворожий склад боєприпасів, передають Патріоти України. Допоміг їм у цьому один із російських загарбників, який підпалив скл...