“Не теракт, а повномасштабна війна”: Ізраїльський журналіст розповів подробиці нападу бойовиків ХАМАС

На територію Ізраїлю пройшла не одна сотня бойовиків ХАМАС, озброєних не тільки стрілецькою зброєю, але й протитанковими переносними ракетами. Атака була несподіваною і терористи не зустріли в населених пунктах жодного опору. Про це в ефірі національного телемарафону розповів головний редактор ізраїльського порталу "Деталі" Еміль Шлеймович, передають Патріоти України.

За його словами, бойовики ХАМАС вбивали людей на зупинках, намагалися вдертися в будинки. Проникнення на територію Ізраїлю відбулося навіть з повітря - відомо про одного терориста, який прилетів під крилом квадрокоптера.

“Отримано інформацію, що вони нещодавно отримували бойові плани від Ірану, а підготовку проходили, зокрема, в Малайзії. Дуже багато пожеж, дуже багато машин, що згоріли, були прямі попадання в будинки”, - описував атаку ізраїльський журналіст.

Еміль Шлеймович уточнив, що протягом перших 4 годин вторгнення бойовики випустили, за ізраїльськими оцінками, близько 2200 ракет.

“Обстріли ще тривають, хоч і не з такою інтенсивністю. Це пробило, перевантажило системи "Залізний купол"... і почалися прямі влучення. Було попадання в Тель-Авіві, було попадання в Ашкелоні, в інших містах і селищах. Збитки вже важкі. Це вже не теракт, це повномасштабна війна, яка була оголошена Ізраїлю”, - заявив він.

За словами журналіста, на початку вторгнення було 21 місце боїв, тепер їх - від 5 до 7. В одному з місць бойовики заблоковані в будинку з заручниками.

“Є побоювання, що може втрутитися "Хезболла" [ліванське терористичне угруповання, яке отримує зброю, бойову підготовку й фінансування від Ірану] на північному фронті, Ізраїлю тоді доведеться битися на 2 фронти... Було поки що завдано ударів по Сектору Гази. Якщо буде прийнято рішення про війну, вона, звичайно, буде кривавіша, ніж попередні", - наголосив Еміль Шлеймович.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...