Не тільки Чехія та Болгарія: Bellingcat підозрює, що за численними вибухами на військових складах в Україні стояло ГРУ РФ

Розслідувач проекту Bellingcat Христо Грозєв заявив, що російське Головне розвідувальне управління може бути причетне до вибухів українських складів боєприпасів у 2014-15 роках. Про це Грозев розповів в ефірі українського каналу “Еспресо TV”, зазначають Патріоти України.

Розслідувач уточнив, що висновки про причетність російських спецслужб напрошуються з урахуванням інформації про роботу ГРУ в Європі.

На його думку, якщо російська розвідка здійснювала диверсії в країнах Євросоюзу, то особливих шансів немає на те, що вона не намагалася здійснювати такі ж дії в Україні, де у Росії є доведена агентурна мережа. Грозєв вважає, що згідно з аналітичними роздумами, російські спецслужби як мінімум намагалися підривати склади боєприпасів і в Україні.

Також Грозєв підкреслив, що методи підготовки вибухів у Болгарії та Чехії були схожими, а тому розслідувачі вважають, що до вибухів українських складів теж могла бути причетна Росія.

Розслідувач додав, що російські агенти завжди привозили детонатори дистанційного керування з собою, щоб активувати бомби пізніше за допомогою мобільного телефону. Спочатку вони влаштовували на складах боєприпасів пожежу, а вже після цього задіяли детонатор вибухівки.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...